v

Asiakaskertomus Jukka Vallineva

MP Control Oy

Millaisia kokemuksia MP Controlin Jukka Vallinevalla on ensimmäisen oman toimitilan hankinnasta ja rakennuttamisesta? Mitä asioita tilan hankinnassa ja rahoituksessa tulee eteen, joita ei etukäteen tule ajateltua?

MP Control on yritys joka on mopojen, mopoautojen ja skootterien myyntiin ja korjaamiseen keskittynyt yritys. Se tarjoaa myös muun muuassa mopojen talvisäilytystilaa. Yrityksellä on toimipiste Vantaan Varistossa ja varasto ja oikomispiste Espoossa.

MP Controlilla oli pitkään toimipiste Espoon Lintuvaarassa, jossa sillä oli vuokratilat ja joka oli sijainniltaan varsin hyvä. Vuonna 2015 Jukka Vallineva sai kuitenkin tiedon, että rakennus jossa ollaan vuokralla, tullaan purkamaan muutaman vuoden sisään. Siitä käynnistyikin nopeasti uusien toimitilojen etsintä.

”Yhteydenpito toimi loistavasti Juhanin kanssa, aina sai kiinni kun tarvitsi kysyä. Juhanin kanssa oli helppo toimia. Hieno kokemus kaiken kaikkiaan.”

Ensisijaisena ajatuksena oli löytää sopivat tilat Vantaalta, mutta kartoituksen edistyessä huomattiin ettei tilan löytyminen olekaan niin helppoa. Tiloja tuli etsittyä monesta paikasta, mutta tuntui, että suurin osa tiloista on aivan liian pieniä yrityksen tarpeisiin nähden, autotallin kokoluokkaa. Vaihtoehtona oli useamman tällaisen pienemmän tilan yhdistäminen, mutta tällöin hinta olisi noussut todella korkeaksi. Samoin harvoja löytyneitä suuria tiloja katsottaessa todettiin että hinta karkaa aivan liian korkeaksi.

Sitten yhtenä päivänä postiluukusta kolahti esite Jusaconin rakenteilla olevasta hallista. Jukka kävi tutustumassa halliin ja varasikin pikaisesti tilan vakuututtuaan rakentajien ammattitaidosta ja rakentamisen laadusta.

Ensiksi Jukka ajatteli maksaa pankkilainalla pois koko tilan, mutta kysyttyään neuvoa Suomen Yrittäjistä totesi, että Jusaconin tarjoamassa mallissa, jossa halliosakeyhtiöllä on suuri kiinteistölaina, saadaan paras hyöty yritykselle. Sidottava pääoma on kohtuu pieni ja yhtiölainan korkokuluineen saa lisäksi vähentää verotuksessa, josta tulee merkittävä hyöty yritykselle ajan kanssa. Nyt oman tilan lyhennykset ja muut maksut ovat samaa luokkaa kuin vuokraa maksettaessa, mutta muutaman vuoden päästä tila on maksettu omaksi ja lyhennykset ovat lisäksi verovähennyskelpoisia.

”Minulla kävi hyvä tuuri, että oli tuollainen kaveri kuin Juhani, kun ensimmäistä ostettiin.”

Projekti eteni niin, että halli valmistui hiukan luvattua nopeammin. Tämän jälkeen Jusacon teki MP Controlille tilaan vielä parven. Miten ensimmäisen toimitilan hankinta ja yhteistyö sitten sujui? ”Yhteydenpito toimi loistavasti Juhanin kanssa, aina sai kiinni kun tarvitsi kysyä. Juhanin kanssa oli helppo toimia. Hieno kokemus kaiken kaikkiaan.” Jukka Vallineva kertoo.

Toimitilan rahoitukseen, hankintaan ja rakennuttamiseen liittyy monenlaista selvitettävää. Jukka totesikin ensimmäisestä yritykselle ostetusta toimitilasta ”Minulla kävi hyvä tuuri että oli tuollainen kaveri kuin Juhani, kun ensimmäistä ostettiin.”

MP Control Oyn kotisivut
http://www.mp-control.fi

v

Asiakaskertomus Janne Patama

Rakenne & Saneeraus Patama Oy

Rakenne & Saneeraus Patama Oy on yritys, joka on keskittynyt erilaisiin korjausrakentamiseen liittyviin saneerauksiin ja remontteihin Uudellamaalla, niin sisällä kuin ulkona, ja työllistää noin 10 henkilöä.

Rakenne & Saneeraus Patamalla oli noin viisi vuotta toimipiste Espoon Kivenlahdessa, jossa se toimi vuokratiloissa. Vuokratiloissa ollessa kypsyi ajatus oman tilan ostamisesta. Kun sitten sopiva tila löytyi Jusaconilta ja todettiin, että kuukausittaiset kustannukset laskevat noin tuhannella eurolla ja päästään omaan uuteen tilaan, ei tilan vaihto ollut vaikea ratkaisu.

”Rakentaminen on aina luottamusbisnestä, kun rakennetaan uutta niin täytyy vain luottaa, että urakoitsija rakentaa laadukkaasti ja työt valmistuvat sovitussa aikataulussa.”

Rakenne & Saneeraus Pataman toimitusjohtaja Janne Patama totesi yhteistyöstä Jusaconinen kanssa ”Rakentaminen on aina luottamusbisnestä, kun rakennetaan uutta niin täytyy vain luottaa, että urakoitsija rakentaa laadukkaasti ja työt valmistuvat sovitussa aikataulussa.”

Tässäkin tapauksessa luottamussuhde oli tärkeä: yritys oli irtisanonut vuokratilat jo ennen hallin valmistumista, koska luotettiin, että aikataulut pitävät. Janne mietti jälkeenpäin, että ”mihin ihmeeseen oltaisiin kaikki yrityksen tavarat saatu, jos hallin rakentaminen olisi myöhästynyt luvatusta. Oltaisiin oltu tosi pahassa jamassa.” Halli valmistui kuitenkin aivan luvatussa aikataulussa ja Janne yrityksineen pääsi muuttamaan hyvissä ajoin omiin tiloihin.

Tilaan on rakennettu WC- ja kylpyhuonetilat yrityksen työmiehille sekä myös toimistoparvi. Janne Patama toteaakin omasta ja myös muiden hallin osakkailta kuulemansa perusteella, että voisi suositella Jusaconin hallitiloja kenelle tahansa omaa toimitilaa tarvitsevalle.

Rakenne & Saneeraus Patama kotisivut 
http://rakpatama.fi/