Millaisia kokemuksia MP Controlin Jukka Vallinevalla on ensimmäisen oman toimitilan hankinnasta ja rakennuttamisesta? Mitä asioita tilan hankinnassa ja rahoituksessa tulee eteen, joita ei etukäteen tule ajateltua?

MP Control on yritys joka on mopojen, mopoautojen ja skootterien myyntiin ja korjaamiseen keskittynyt yritys. Se tarjoaa myös muun muuassa mopojen talvisäilytystilaa. Yrityksellä on toimipiste Vantaan Varistossa ja varasto ja oikomispiste Espoossa.

MP Controlilla oli pitkään toimipiste Espoon Lintuvaarassa, jossa sillä oli vuokratilat ja joka oli sijainniltaan varsin hyvä. Vuonna 2015 Jukka Vallineva sai kuitenkin tiedon, että rakennus jossa ollaan vuokralla, tullaan purkamaan muutaman vuoden sisään. Siitä käynnistyikin nopeasti uusien toimitilojen etsintä.

Ensisijaisena ajatuksena oli löytää sopivat tilat Vantaalta, mutta kartoituksen edistyessä huomattiin ettei tilan löytyminen olekaan niin helppoa. Tiloja tuli etsittyä monesta paikasta, mutta tuntui, että suurin osa tiloista on aivan liian pieniä yrityksen tarpeisiin nähden, autotallin kokoluokkaa. Vaihtoehtona oli useamman tällaisen pienemmän tilan yhdistäminen, mutta tällöin hinta olisi noussut todella korkeaksi. Samoin harvoja löytyneitä suuria tiloja katsottaessa todettiin että hinta karkaa aivan liian korkeaksi.

Sitten yhtenä päivänä postiluukusta kolahti esite Jusaconin rakenteilla olevasta hallista. Jukka kävi tutustumassa halliin ja varasikin pikaisesti tilan vakuututtuaan rakentajien ammattitaidosta ja rakentamisen laadusta.

Ensiksi Jukka ajatteli maksaa pankkilainalla pois koko tilan, mutta kysyttyään neuvoa Suomen Yrittäjistä totesi että Jusaconin tarjoamassa mallissa, jossa halliosakeyhtiöllä on suuri kiinteistölaina, saadaan paras hyöty yritykselle. Sidottava pääoma on kohtuu pieni ja yhtiölainan korkokuluineen saa lisäksi vähentää verotuksessa, josta tulee merkittävä hyöty yritykselle ajan kanssa. Nyt oman tilan lyhennykset ja muut maksut ovat samaa luokkaa kuin vuokraa maksettaessa, mutta muutaman vuoden päästä tila on maksettu omaksi ja lyhennykset ovat lisäksi verovähennyskelpoisia.

Projekti eteni niin, että halli valmistui hiukan luvattua nopeammin. Tämän jälkeen Jusacon teki MP Controlille tilaan vielä parven. Miten ensimmäisen toimitilan hankinta ja yhteistyö sitten sujui? ”Yhteydenpito toimi loistavasti Juhanin kanssa, aina sai kiinni kun tarvitsi kysyä. Juhanin kanssa oli helppo toimia. Hieno kokemus kaiken kaikkiaan.” Jukka Vallineva kertoo.

Toimitilan rahoitukseen, hankintaan ja rakennuttamiseen liittyy monenlaista selvitettävää. Jukka totesikin
ensimmäisestä yritykselle ostetusta toimitilasta ”Minulla kävi hyvä tuuri että oli tuollainen kaveri kuin Juhani
kun ensimmäistä ostettiin.”

MP Control Oyn kotisivut
http://www.mp-control.fi